WED MET ONS MEE TIJDENS HET CHELTENHAM FESTIVAL 16 T/M 19 MAART
Friday, February 26, 2021
Nieuws voor MalleMolen liefhebbers


Waarom ik Barkeeper wilde worden

Eigenaar Gert-Jan legt uit waarom hij viel voor het vak barkeeper.

By Malle , in redactioneel , at 21 februari 2021

OOK WIJ HEBBEN COFFEE TO GO!

Vrouwen vinden hem sexy. Mannen zijn jaloers op hem. Een goede barkeeper kent honderden cocktails uit zijn hoofd en houdt alles voortdurend in het oog.
Met een glimlach op zijn lippen tovert hij achter de bar hippe drankjes tevoorschijn, tapt hij zijn bieren met chirurgische preciezie. Een goede barkeeper kent de wensen van zijn gasten, hij is de illusionist in zijn variete en geeft iedereen het gevoel in goede handen te zijn.
Idealiter serveert hij voor iedereen een passend drankje: misschien een cosmopolitan voor de gestresste kantoorbediende , een fallen Angel – zoet, maar melancholiek bitter – voor de blondine op leeftijd en een mojito voor de latin lover aan het begin van zijn uitgaansavond. Hele nachten brengt de barkeeper luisterend door.
Vaak weet hij meer over de zorgen van zijn gasten dan die van zijn eigen vrouw, maar hij bijt liever zijn tong af dan dat hij iets over zichzelf laat staan over andere gasten vertelt.
Het is de plicht van een barkeeper om te zwijgen over feiten en gegevens van derden. Zolang hij achter de bar staat is hij er voor zijn gasten, weet hij wat ze nodig hebben en wanneer ze genoeg hebben. Een barkeeper die accepteert dat zijn gasten zich te vol laten lopen houdt het uiteindelijk niet vol. Al zijn het ook veelal cliches die de ronde doen over de barkeeper – toch is het spannend om eens aan de andere kant te kijken. Zelfs Tom Cruise bezweek voor de verleiding en nam in 1988 eigenhandig de cocktailshaker ter hand in de film Cocktail.
Ik bezweek na het zien van de film cocktail, het werd voor mij net als vele collega generatie genoten de inspiratie om de andere kant van de bar op te zoeken. Ik begon mijn carriere als barkeeper indertijd in een populair cafe in de Veldpoortstraat. Het duurde vele al dan niet droge uren voordat ik de kneepjes van het vak kende.

Ik genoot en geniet nog steeds intens van mijn vak. Nog altijd kan ik verliefd kijken naar een perfect getapt en geserveerd glas bier en naar de genietende bezoekers. Wat is het geheim van het succes? Onvervalste passie! Barkeeper ben je met hart en ziel, het is eerder een manier van leven dan een broodwinning. Heb je dat niet dan houd je het niet vol.

Comments


Geef een reactie


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *