Gordon Elliott aan de dijk gejaagd

Het is onrustig aan de andere kant van het water. Succesvol paardentrainer Gordon Elliott is in opspraak geraakt nadat er een foto van hem poserend op een dood paard is uitgelekt en circuleert op social media.
De redactie heeft de foto onder ogen gehad en we moeten concluderen dat het verre van fraai is wat Elliott doet.
Hij heeft zich inmiddels meerdere malen geëxcuseerd voor zijn vreselijke domme actie maar er worden inmiddels flink wat sancties tegen hem genomen. Bookmaker Betfair heeft de succes trainer inmiddels ontslagen als ambassadeur van het bedrijf en in de UK zijn de door Elliott getrainde paarden niet welkom aan de start. Het wordt er ook nog eens niet beter op nu er vandaag dan ook nog een video uitlekt van jockey Rob James die als “grap” de actie van Elliott eens herhaald voor zijn vrienden.
We zijn zeer benieuwd wat er met de heren gebeurd; of ze überhaupt nog welkom zijn in de paardensport. Er is vaak discussie over de sport en je kan er voor of tegen zijn maar respect voor het dier mag toch minimaal van een ieder verwacht worden. Laten we desalniettemin niet vergeten dat dit een dood dier betreft. Het kadaver merkt er niets van, we kunnen niet spreken van enige vorm van mishandeling. Het is en blijft enkel niet fraai.