Nieuwe cocktailkaart!

man holding forward a glass of iced pinkish colored cocktail with a straw Photo by Christian Fridell on Pexels.com

Tijdens de lockdown was er tijd genoeg om te experimenteren met de diverse cocktails die de wereld rijk is. De MalleMolen heeft zich de laatste jaren meer toegewijd aan het bereiden van goede cocktails en menig liefhebber wist ons de laatste jaren ook voor deze categorie drankenl reeds te vinden.
We zetten dit dus voort met een uitbreiding van onze cocktailkaart waar de meest populaire cocktail wereldwijd zijn entree in de MalleMolen maakt; de Pornstar Martini.
De Pornstar Martini is een echte moderne klassieker en waarschijnlijk een van de mees succesvolle cocktails van de 21e eeuw. Deze cocktail is sinds zijn onstaan in 2020, wereldwijd geliefd.

Geschiedenis van de Pornstar Martini

De legendarische bartender Douglas Ankrah bedacht deze vodka cocktail achter de bar bij The Townhouse Bar in Knightsbridge, Londen. Hij doopte de cocktail volgens bronnen eerst de Maverick Martini, vernoemd naar een smoezelige club in Kaapstad, Zuid-Afrika. De cocktail werd al snel populair onder de meer pakkende naam Pornstar Martini dankzij de rol van passievrucht in het drankje. Met een beetje fantasie is het ritueel van de cocktail soft-erotisch te noemen: eerst het uitlepelen van een halve passievrucht, dan het shotje champagne en vervolgens de zalvende cocktail als ultieme beloning.

Pornstar Martini Smaak

De Pornstar Martini is een regelrechte crowd pleaser: weinig mensen die vanille en passievrucht niet smakelijk vinden. ‘De Pornstar’ wordt veel gezien als een echt vrouwendrankje, en zonder echte statistieken voorhanden te hebben is dat naar alle waarschijnlijkheid ook wel zo. Een goede Pornstar Martini begint heerlijk fris met het uitlepelen van een halve passievrucht en het shotje mousserende wijn en zet dan fruitig en fris-zoet door met met de perfecte balans tussen passievrucht, vanille en limoen. Een Pornstar Martini heeft qua smaak verder niets te maken met de beroemde Martini cocktail, maar dankt het Martini-deel van zijn naam uitsluitend aan het glas waarin de cocktail wordt geserveerd.