Spannende tijden voor Niels van Ekeren

Meestal deelt Niels vooral de mooiere momenten van zijn wielercarrière, echter gaat een carrière natuurlijk met ups en downs. Na een mooi 2020 waarin hij onder andere zich liet zien op het NK wielrennen, meestreed om de prijzen in de belofte competitie, zich toonde in de profkoersen en natuurlijk 100 keer de Amerongse berg bedwong voor de horeca loopt het dit jaar helaas wat minder voorspoedig. Een droom die uitkwam toen hij een contract ondertekende bij het Metec-Solarwatt cycling team. Met veel vertrouwen vanuit het team begon Niels in de winter weer vol motivatie te trainen voor het nieuwe seizoen. Eerst een trainingskamp in Griekeland, gevolgd door een trainingskamp in Spanje. Echter haalde hij zijn blokken minder makkelijk als normaal en moest ie vooral staand de klim op om zijn vermogens te kunnen leveren. Na een tweede inspanningstest bij de ploeg eind januari bleek dat er echt iets mis was. Zijn linkerbeen verzuurde veel eerder dan zijn rechterbeen, iets dat ie zeker niet gewend was. Ook waren zijn wattages over langere tijd minder goed dan in de opbouwmaanden. Das toch raar na zo veel training zul je dan denken? Na een lange tijd en veel onderzoeken kwam het probleem naar voren. Een knik in zijn linker liesslagader bleek het probleem, een vervelende blessure die met een operatie kon worden opgelost. Eerst leek het om een lichte ingreep te gaan waarbij ze de liesslagader los zouden snijden van het bindweefsel, een operatie met relatief weinig risico. Echter bleek dit na een MRI-scan toch niet het geval. De chirurg en sportarts wilde alleen een grote operatie uitvoeren, een liesslagaderreconstructie. Een operatie die wel risico bevat, maar bij een succesvolle operatie zou ik dan wel op een hoger niveau kunnen terugkomen, iets dat ie maar als te graag wil. Na meerdere gedachtes en het risico te hebben afgewogen en overleg met meerdere mensen die dicht bij mij staan heeft Niels besloten op de operatie uit te laten voeren. Voorlopig moet ie het er nog even mee doen, een been dat sneller verzuurd dan het ander, maar er is weer zicht naar de toekomst en dat doet hem en ons deugd. De aankomende periode bestaat uit het fit blijven en eventueel nog wedstrijden rijden om zijn team zo veel mogelijk te helpen. Tussen half juli en half augustus word Niels waarschijnlijk geopereerd gevolgd door 8 weken rust en oefeningen. Daarna kan ie hopelijk weer vlammen als nooit tevoren.
We wensen Niels veel succes!