Versoepelingen zetten door

woman in brown dress holding white plastic bottle painting Photo by Yaroslav Danylchenko on Pexels.com

Het kabinet zet de tweede stap in het versoepelen van de coronaregels definitief door. Dit betekent dat de terrassen vanaf woensdag 19 mei open mogen tussen 6 uur in de ochtend tot 20 uur in de avond. Sinds 28 april mogen de terrassen al open tussen 12 en 18 uur. Vanaf woensdag komen daar dus extra uren bij. 

De coronacijfers zijn genoeg verbeterd om de tweede ronde versoepelingen woensdag 19 mei door te laten gaan. Die waren vorige week onder voorbehoud aangekondigd, maar als de druk op de ziekenhuizen niet snel genoeg zou afnemen, kon aan een ‘noodrem’ worden getrokken. Dat is niet nodig gebleken, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maandag na coronaoverleg op het ministerie van Algemene Zaken.