PoolPoolbiljart fabeltjes

Poolbiljart fabeltjes

-

- Advertisment -spot_img

Top 10 fabeltjes in poolbiljart uit de wereld geholpen

10. Vrouwen kunnen niet poolbiljarten Oh nee? Ooit tegen Estelle Bijnen, Melissa Rademakers of misschien haar zus Tamara Rademakers gespeeld? Vrouwen zijn net zo goed als mannen. Feit dat de beste spelers mannen zijn is een gevolg van nummerieke meerderheid. Naarmate er meer vrouwen gaan poolbiljarten zal het huidige nivoverschil dichter bij elkaar komen en op langere termijn zelfs verdwijnen.

9. Ik miste omdat de pooltafel afliep, mijn keu krom is of omdat ik teveel gedronken had In feite miste je dus omdat je verzuimd hebt voorgaande feiten in overweging te nemen en hiernaar te handelen.

8. Als ik de speelbal fors stoot ligt ie altijd stil als ik recht op de objectbal schiet Nee, de juiste hoeveelheid backspin veroorzaakt het stoppen. Ook gewichtsverschil tussen de object en speelbal veranderd de reaktie.

7. Ballen komen onder dezelfde hoek van de band als de hoek van inval (werkt als een spiegel) Nee, de hoeken voorspellen is een wetenschap, geen mysterieuze kunst. Banden zijn van rubber en behalve effect is ook de kracht waarmee een bal in de band geshoten wordt dus van invloed.

6. Goede poolspelers winnen omdat ze onmogelijke ballen kunnen maken Nee, natuurlijk kunnen ze dat wel, maar ze winnen omdat ze de witte bal telkens goed weten te positioneren voor de volgende bal. Daarom is het percentage makkelijke ballen dat een goede speler krijg erg hoog.

5. Met een zwaardere breakkeu break je automatisch harder dan met een lichte breakkeu Nee, benader dit wetenschappelijk. Wat van belang is, is hoeveel energie je in de speelbal kunt krijgen, wat weer afhankelijk is van de hoeveelheid energie die je in de poolkeu kunt krijgen. De energie in de bewegende poolkeu is gelijk aan de helft van zijn massa vermenigvuldigd met het kwadraat van de snelheid. Een zwaardere keu heeft een nadelig gevolg voor de accelleratie van je arm. Dit heeft dus een vertraging in het kwadraat tot gevolg. Het verschil tussen 19 oz en 21 oz is opmerkelijk. De maximale snelheid waarmee je de speelbal kunt schieten ligt tegen de vijftig kilometer per uur.

4. Als de poolkeu vlak gehouden wordt en raakt de speelbal links of rechts van het hart, zal de bal curven Nee, de rollende speelbal kan op twee compleet onafhankelijke manieren roteren. Dit houdt in dat een bal perfect recht kan rollen terwijl hij om zijn eigen as draait. Een bal kan twee soorten spin hebben, topspin/backspin (vergelijk dit met het draaien van een autowiel) en sidespin (vergelijk dit met een bromtol). Onafhankelijk van elkaar leveren ze geen curven van de speelbal op, echter alleen gecombineerd (bijvoorbeeld effect links/onder) heeft een curvende speelbal tot gevolg.

3. Gesneden ballen (dus ballen met een hoek) zijn moeilijker dan rechte ballen Nee, dit is een stukje geometrie. Als je bedenkt hoe subtiele wijzigingen in de richting van de speelbal, het definitieve pad van de objectbal beïnvloeden. Men mag aannemen dat een cutshot met een hoek van ongeveer 35 graden op het pad van de speelbal, het makkelijkste shot is. Rechte ballen en gesneden ballen waarbij de hoek dicht bij 90 graden komt, zijn de moeilijkste ballen. Dit is waarschijnlijk het één na belagrijkste gegeven van poolbiljart.

2. Je houding, grip, brug, concentratie, gevoel en follow trough zijn van invloed op je shot Nee. Het volgende doet er wél toe: ruimtelijke positionering van de poolkeu (richting) op het moment van contact, de snelheid van de poolkeu en zijn geometrie (is hij cylidrisch symetrisch en ligt het centrum van zijn massa op de centrale as van zijn geometrie), de flexibiliteit en veerkracht van je poolkeu, de coëfficient van wrijving tussen de pomerans en de speelbal, de grootte van de spot waar de speelbal en de poolkeu contact hebben, de duur van dit contact, de elasticiteit van de impact, het relatieve gewicht van de poolkeu en de speelbal, en de positie van het contact punt op de bal en op de pomerans. Alle andere dingen scheppen betere omstandigheden om deze dingen goed voor elkaar te krijgen, maar hebben geen directe uitwerking op de ballen.

1. Kunde verslaat puur geluk Hierin heb ik me al vaak vergist 🙂 

Met dank aan poolbiljart.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Latest news

Marco van Basten opent zaterdag de nieuwe tribune bij SVL

Een primeur in Langbroek, bij de volgende thuiswedstrijd van SVL 1 tegen DTS uit Ede zal de nieuwe Tribune...

Gastenlijst Grand National 2023

Staat u er niet op maar heeft u wel een ticket aangeschaft? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op...

MAN CITY – LIVERPOOL LIVE

De topwedstrijd van de Engelse premier League kijkt u a.s. zaterdag live in de MalleMolen, om 13:00 uur hebben...

Etonnant uitgenodigd om wereldtitel te verdedigen in Stockholm

Het is dus alweer bijna een jaar geleden dat we Etonnant en Anthony Barrier op een niet te evenaren...
- Advertisement -spot_img

Vacature Barkeeper

Vind jij de MalleMolen echt een heel leuk cafe en ambieer je een carrière als barkeeper? Dan kunnen wij...

Heren 1 Fortissimo na zestien jaar weer kampioen!

Herenhandbal heeft bij HV Fortissimo een lange tijd stil gelegen. Waar vroeger 3 tot 5 heren teams waren, moet...

Must read

Marco van Basten opent zaterdag de nieuwe tribune bij SVL

Een primeur in Langbroek, bij de volgende thuiswedstrijd van...

Gastenlijst Grand National 2023

Staat u er niet op maar heeft u wel...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you