Dubbel was oorspronkelijk de aanduiding voor een wat sterker en zwaarder bier, verkregen met een dubbele/grotere hoeveelheid grondstoffen. De naam sluit aan bij een oude traditie die nog stamt uit de tijd dat de meeste cafébazen niet konden lezen of schrijven. Toen schreven de brouwers op een vat normaal bier een kruis, op een vat zwaarder bier twee kruizen (dubbel) en op het vat van het zwaarste bier drie kruizen (tripel). Quadrupel is dan een nog zwaarder bier van vier kruizen. Tegenwoordig verstaan we er hooggegiste bruine bieren onder, met een (licht)zoete smaak en een alcoholpercentage tussen de 6 en 7%. De smaak is altijd een combinatie van zoet en bitter nuances.
Oudaen Dubbel is een dubbel die stevig gehopt is. Je proeft duidelijke tonen van karamel, drop en laurier. De hop geeft bitterheid en een bite, die in toom wordt gehouden door de karamelaroma’s uit de geroosterde mout.
De Oudaen Dubbel is in de MalleMolen verkrijgbaar van het vat.