verslag Norwich vs Liverpool

Gisteravond in een sfeervol Carrow road voor de 2e keer in korte tijd tegen Norwich City. Dit maal voor de league cup. Traditiegetrouw onder Klopp met de nodige wijzigingen. In het doel Kelleher die de bekerwedstrijden mag keepen. Verder Tsimikas, Gomez, Konate, Bradley achterin. Op het middenveld Keita, Jones, en Oxlade-Chamberlain en dan voorin Minamino, Origi en de pas 16 jarige Gordon. Vooraf is het altijd afwachten wat een tegenstander er tegenover zet en of het team klikt.

Na een eerbetoon aan de overleden Jimmy Greaves zet Norwich de wedstrijd in beweging. En eigenlijk nemen de gasten in het rood de regie in handen. Flinke druk op Norwich levert Liverpool de bal op. Al in de 4e minuut mag Tsimikas een corner nemen die door Origi wordt doorgekopt in de loop van Minamino, die snel draait en binnenschiet 0 – 1. En in het volgende kwartier blijft het spelbeeld hetzelfde zonder tot grote kansen te komen. Na een klein half uur heeft Gordon een dreigende actie maar diens schot verdwijnt in het zijnet. Rond het half uur de eerste dreiging van Norwich via Tzolis, eerst schiet hij hard in maar kan Kelleher eenvoudig redding brengen en de 2e poging kopt hij rakelings over. Enige tijd later moet de Ier weer redden ditmaal op een goede kans van Idah. Origi is ook nog kansrijk maar ziet zijn schot worden geblockt door Gibson. Vlak voor rust krijgt Norwich de grootste kans op de gelijkmaker. Giannoulis wordt iets te enthousiast naar het gras gewerkt door Bradley. Een mogelijk dure les voor de debutant. Maar Kelleher bewijst zijn klasse door met een voet de penalty te redden van wederom Tzolis. Uit de daaropvolgende counter maakt na een prachtige aanval Jones bijna nog de 0 – 2, maar de bal belandt op het dak van het doel. De ruststand blijft dus 0 – 1.

In de tweede helft blijft de vrij onzichtbare Keita achter in de kleedkamer en komt een nieuwe debutant in het veld Tyler Morton. Deze gaat rechtsbuiten spelen en Gordon gaat meer op het middenveld spelen. Luttele tellen na het begin van de 2e helft krijgt Norwich een enorme kans maar Fransman Lees-Melou jaagt de bal hard de tribune in. En eigenlijk is vanaf dat moment LFC heer en meester en lossen Gomez en Konate samen alles op wat er nog doorheen druppelt. In de 50e minuut al lijkt de wedstrijd in het slot te worden gegooid. Jones speelt de bal op links naar de opgekomen Tsimikas die met een afgemeten voorzet op Origi komt, welke de Belg feilloos in de verre hoek kopt. Mooie aanval en dito goal, 0 – 2. Vlak hierna maakt Origi bijna z’n 2e van de avond maar deze goede poging ging rakelings langs de paal. Met nog een half uurtje op de klok mag Robertson, Tsimikas aflossen nog. Kelleher krijgt nog maar sporadisch wat te doen, maar wanneer het nodig is is hij uiterst betrouwbaar. Met nog 10 minuten te spelen maakt Liverpool aan alle eventuele twijfel als Minamino zijn 2e goal van de avond maakt. Bradley krijgt net een teen tegen de bal bij een verdedigende actie waardoor The Ox ( die overigens een erg zwakke indruk maakt ) de bal op de Japanner speelt en met een paar aanrakingen verdwijnt de bal achter Gunn, 0 – 3. Wedstrijd gespeeld. Henderson komt nog luttele minuten in het veld voor Jones. Kelleher krijgt nog 1 bal te verwerken van Idah maar geen probleem voor de Ier.
Zo bereikt Liverpool betrekkelijk eenvoudig de vierde ronde van de league cup. Loting vanavond na Man. United – West Ham United. Vermoedelijk een premier league club uit !!
En City krijgt Dover red and yellow boys uit de 7e klasse thuis.

Verslag; John Oosenbrug

Leave a Reply

Your email address will not be published.