SportCDW wint na ongelooflijke comeback

CDW wint na ongelooflijke comeback

-

- Advertisment -spot_img

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen IJFC 1 wist trainer Alvin Veldhuizen niet helemaal waar zijn ploeg stond. Meerdere spelers sloten pas afgelopen week aan en inclusief good old (?) Lennard Nienhaus op de bank beschikte CDW in ieder geval over verse wissels. Dit betaalde zich uit… een terechte 0-2 achterstand bij rust werd in de tweede helft in 15 minuten tijd omgedraaid in een 3-2 voorsprong, die na 90 min +6 over de streep getrokken werd.

De statistieken vooraf vertelden al dat CDW het altijd lastig heeft tegen IJFC dat ook dit jaar een uitstekende voetballende ploeg heeft. Binnen 30 seconden had de 0-1 al kunnen vallen, maar CDW kwam met de schrik vrij.

IJFC was de betere ploeg en CDW kwam niet verder dan enkele plaagstootjes. Dat er met slechts een 0-2 achterstand gerust werd, was met name te danken aan een uitstekende keepende Tijn van Dijk die tussen de twee doelpunten van IJFC in ook nog een penalty stopte.

De temperatuur was lekker en het zonnetje begon te schijnen. Omdat in de kantine alleen maar afhaal mogelijk is, begon het toch wat drukker te worden op het terras, ook door terugkerende teams. Waar de aandacht van het publiek eerst vooral uitging naar het drankje en eindelijk dat praatje nu de coronaregels weer wat versoepeld zijn, ging langzaam de aandacht toch weer richting het veld waar in enkele minuten tijd de wedstrijd compleet op zijn kop ging.

In de 55ste minuut brak invaller Gijs Klaassens door en de keeper van IJFC kon hem net buiten de zestien met een overtreding stoppen. De scheidsrechter kon niet anders dan de rode kaart te trekken voor de IJsselsteinse sluitpost. De vrije trap werd nog onschadelijk gemaakt, maar enkele minuten later was het Ingmar de Wit die met een rake kopbal de aansluitingstreffer op het scorebord bracht. De CDW mouwtjes werden opgestroopt en het werd nog wat drukker en luidruchtiger langs de kant. Daarna braken de tien minuten van Thijs Wiegers aan… hij scoorde de 2-2 na een fout van de keeper en de 3-2 door de bal stijf in de linker kruising te schieten.

IJFC gaf niet op en die gingen met nog 20 minuten speeltijd en de vele minuten extra tijd op zoek naar de gelijkmaker. Trainer Alvin bracht de resterende wissels in en van goed voetbal was al lang geen sprake meer. Drie punten was het enige wat telde. Enkele uitstekende (waarvan 1 magistrale) reddingen van Tijn, diepe ballen in de ruimte en 2 ballen richting de hockey waren nodig om de 3 punten in Wijk te houden en uiteindelijk gaan die de statistieken in.

Conclusie, IJFC heeft een uitstekend voetballende en sportieve ploeg (bleven na afloop ook op het terras hangen voor een drankje en een hapje) en had misschien wel meer verdiend, maar CDW beschikt over een uitstekende wedstrijdmentaliteit wat zich uiteindelijk heeft uitbetaald. MAN OF THE MATCH: Thijs Wiegers, maar zonder alle anderen en zeker keeper Tijn hierin te kort te doen, want CDW (team én staf) leverde een geweldige teamprestatie. Volgende week de uitwedstrijd tegen BFC in Bussum dat met 2-4 bij CSW wist te winnen, aanvang 14.30u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Latest news

Marco van Basten opent zaterdag de nieuwe tribune bij SVL

Een primeur in Langbroek, bij de volgende thuiswedstrijd van SVL 1 tegen DTS uit Ede zal de nieuwe Tribune...

Gastenlijst Grand National 2023

Staat u er niet op maar heeft u wel een ticket aangeschaft? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op...

MAN CITY – LIVERPOOL LIVE

De topwedstrijd van de Engelse premier League kijkt u a.s. zaterdag live in de MalleMolen, om 13:00 uur hebben...

Etonnant uitgenodigd om wereldtitel te verdedigen in Stockholm

Het is dus alweer bijna een jaar geleden dat we Etonnant en Anthony Barrier op een niet te evenaren...
- Advertisement -spot_img

Vacature Barkeeper

Vind jij de MalleMolen echt een heel leuk cafe en ambieer je een carrière als barkeeper? Dan kunnen wij...

Heren 1 Fortissimo na zestien jaar weer kampioen!

Herenhandbal heeft bij HV Fortissimo een lange tijd stil gelegen. Waar vroeger 3 tot 5 heren teams waren, moet...

Must read

Marco van Basten opent zaterdag de nieuwe tribune bij SVL

Een primeur in Langbroek, bij de volgende thuiswedstrijd van...

Gastenlijst Grand National 2023

Staat u er niet op maar heeft u wel...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you