Record aantal boten tijdens Lekkodagen

In het weekend van 25 en 26 september vindt de 15e editie van de Lekkodagen plaats. De organisatie is blij verrast met het grote aantal inschrijvingen voor het bijzonder populaire maritieme evenement. Ook het aantal sponsors is groeiende waardoor het mogelijk blijft alle noodzakelijke voorzieningen professioneel aan te brengen.

Vorige jaar bleven vele boten door de corona noodgedwongen aan de wal. Dit bood de gelegenheid belangrijke reparaties/restauraties uit te voeren. Dat gold ook voor een belangrijke publiekstrekker, de stoomsleepboot Jan de Sterke. Dankzij de ondersteuning van een tweetal grote fondsen en particulieren is de Jan de Sterke weer volledig operationeel en van de partij tijdens de Lekkodagen. Tegen een kleine vergoeding kan jong en oud ervaren hoe het varen met een stoomsleper er in de praktijk uitziet.

De verlichte avondvaart op de zaterdagavond is een vast en fotogeniek onderdeel van de Lekkodagen. De boten varen in colonne vanuit de Gravenbol om 20.00 uur langs de stadshaven naar de kruising van het Amsterdam-Rijnkanaal en weer terug. Cafe Ome organiseert eveneens op zaterdag avond een limerick wedstrijd. De bewoners van de Loever alsook een aantal senioren worden ook tijdens de 15e editie van de Lekkodagen niet vergeten en verheugen zich bijvoorbaat op een vaartocht.

De weergoden lijken het evenement gunstig gezind. Op de website [LINK=http://www.lekkodagen.nl]www.lekkodagen.nl[/LINK] staat het gedetailleerde programma-overzicht en de namenlijst van de deelnemende boten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.