Voorbeschouwing BFC – CDW

Na de spectaculaire en op basis van de eerste helft onverwachte 3-2 overwinning tegen IJFC vorige week mag de hoofdmacht van CDW dit keer aantreden tegen BFC in Bussum.

 

De statistiekencheck op zowel de app als bij leider Theo van Beek leverde heel weinig informatie op, dus we moeten vaststellen dat BFC (dat vorig jaar nog haar 100ste verjaardag vierde), een onbekende tegenstander is.

Hoewel… niet helemaal: op ons CDW TOPtoernooi is BFC met haar jeugdteams een graag geziene gast, die met al haar 1ste jeugdteams op Divisie-niveau acteert. De samenwerking met Ajax heeft hen zeker geen windeieren gelegd en de vraag is in hoeverre BFC de lastige brug van Jeugd naar Senioren heeft kunnen slaan.

 

Feit is dat BFC voor het coronatijdperk van de 4e naar de 2e klasse wist te promoveren en dit seizoen met een 2-4 overwinning uit bij CSW uitstekend begonnen is. Waar bij CDW de scherpte er niet meteen na het eerste fluitsignaal was, was die er bij BFC duidelijk wel, getuige de 0-2 voorsprong na 6 minuten, onder andere door een afstandsschot van 42,5 meter. https://www.bfc-bussum.nl/113/40922/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3 … Lijkt me dat we gewaarschuwd zijn.

 

Ook voor trainer Alvin Veldhuizen is BFC alleen een bekende van de sterke Jeugdelftallen, maar hij verwacht een fysieke en goed voetballende ploeg. Samen met Maarssen ziet hij BFC als een van de kandidaten in de strijd om de titel. CDW kan weer beschikken over aanvoerder Roan van Zalingen, die waarschijnlijk zal starten. Anis, Dani, Max en Rosh ontbreken om uiteenlopende redenen, maar CDW vertrekt desalniettemin met 15 fitte spelers richting Bussum.

 

Aftrap aan de Meerweg 62 in Bussum(52,7 km, kleine 40 min. gaspedaal indrukken) is om 14.30 uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.