SVL lijdt onnodig puntenverlies tegen Roda

SVL ging vandaag op bezoek bij Roda’46 waar Wijkenaar Dick Kooijman hoofdtrainer is.
De Langbroekers moeten het vandaag zonder de Wijkse tandem Baaij & Cremers doen maar dat lijkt geen problemen op te leveren.


SVL gaat voortvarend van start en heeft in de eerste 30 minuten flink wat mogelijkheden via o.a. van Doorn, Alkan en een kopbal van van Lankeren die net naast gaat. SVL controleert maar vergeet zichzelf te belonen.
Pas in de 39e minuut is er gevaarlijk moment voor de goal van Mocking die tot nu toe niets heeft hoeven doen.
Als net voor rust van Leeuwen een domme overtreding begaat is de arbiter resoluut; penalty voor Roda.
De penalty wordt gestopt door keeper Mocking en als een minuutje later Roda voor een leeg goal overschiet is het een wonder dat er bij rust nog de brilstand op het scorebord staat.
De tweede helft komt Roda door een scherpe counteraanval op een 1-0 voorsprong. SVL voert de druk op en ziet een vrije trap van Alkan op de kruis uiteen spatten. Het regent kansen en de enige momenten dat Roda gevaar weet te creëren is vanuit de counter waarbij men met nog 15 minuten voor de boeg de aanvaller van Roda oog in oog komt te staan met Mocking die wederom redding brengt. Het laatste kwartier creëert SVL niet veel kansen meer en ziet een goal van Selçuk terecht afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Eindstand 1-0

SVL vergeet zich in het 1e half uur te belonen en snijdt zich de 2e helft in de vingers tegen een counterploeg. Keeper en 2 maal de lat stond in ieder geval een zeerverdiende punt in de weg.

De vrije trap van Alkan

Leave a Reply

Your email address will not be published.