SportWint CDW een punt of verliest het er twee...

Wint CDW een punt of verliest het er twee na 2-2 gelijkspel?

-

- Advertisment -spot_img

In misschien wel de laatste wedstrijd van voor de winterstop heeft CDW gelijkgespeeld tegen Geinoord uit Nieuwegein. De bezoekers gingen met een 0-2 voorsprong rusten maar door twee doelpunten van topschutter Floris van Dijk wist CDW alsnog een punt over te houden aan deze wedstrijd.

Op een somber en regenachtig Mariënhoeve trapten CDW om 14.35 uur af. Drie kwartier ervoor had het tweede elftal een keurige 4-2 overwinning behaald op Odysseus en dus was het vertrouwen groot in wederom een 6 punten weekend voor de selectie. Vanaf minuut 1 zet CDW druk en Geinoord heeft hier duidelijk moeite mee. Het antwoord van onze bezoekers is veelal de lange bal, die in de beginfase weinig gevaar oplevert. In de 9e minuut is de eerste grote kans voor CDW. Ingmar de Wit vertrekt op tijd en wordt vrij voor de keeper gezet, die zijn inzet helaas weet te keren. 

Extra zuur voor CDW als 2 minuten later de goal aan de andere kant wél valt. Een doeltrap voor Geinoord en de laatste man speelt wederom de lange bal. De spits is nu ons centrale duo te slim af en legt de bal af op de meegelopen linker aanvaller die simpel de 0-1 kan binnen schieten. CDW is slordig aan de bal en Geinoord durft niet te voetballen en blijft de lange bal hanteren. In de 24e minuut krijgt Geinoord een vrije bal op zo’n 20 meter na een ietwat onnodige overtreding. Keeper Tijn van Dijk laat zich in zijn hoek verrassen en de 0-2 staat op het scorebord, wat ook de ruststand is.

“Onnodig,” zeggen de enkele supporters die vanaf buiten de hekken de kou en miezer regen trotseren en zich snel in de kantine gaan opwarmen. Die is open en met de vele zitplaatsen die gecreëerd zijn gezellig vol. De tweede helft gaat van start en eigenlijk vertelt de aftrap van Geinoord al het verhaal van de tweede helft. Tijn proberen te verrassen met meteen een schot op doel dat het strafschopgebied niet haalt en CDW met een ongewijzigd strijdplan: druk blijven zetten. Na 2 minuten is daar al de beloning. Thijs Wiegers wordt onderuit gehaald, Floris van Dijk gaat achter de bal staan en schiet de bal via het bovenbeen van de tegenstander op doel. Met succes, 1-2!

CDW tankt vertrouwen, Geinoord komt er niet meer uit en raakt gefrustreerd. Niet dat het op enig moment uit de hand dreigde te lopen – want het was een zeer sportieve wedstrijd – maar 5 gele kaarten tegen 0 voor CDW zegt wel iets over de tweede helft en wie de bovenliggende partij was. Lang gaat het voor CDW steeds in de eindfase mis, tot de 72e minuut. Ingmar de Wit weet de bal tussen 2 verdedigers van Geinoord door aan de vrijstaande Floris van Dijk te geven die hem op zijn beurt koeltjes binnen schiet… 2-2. Wat nu? Tevreden zijn met een puntje of doorgaan voor de 3? Het team hinkt voelbaar op twee gedachten en dat brengt Geinoord juist een beetje terug in de wedstrijd. Het spel golft op en neer maar verder dan wat mogelijkheden aan beide kanten komt het niet. Na 93 minuten fluit de scheidsrechter af en staat er een terechte 2-2 als eindstand op het wedstrijdformulier.

“Ik had er meer van verwacht,” sprak trainer Alvin Veldhuizen op zondagochtend tijdens de wekelijkse terugblik op de wedstrijd. “Natuurlijk moet je blij zijn wanneer je met een 0-2 achterstand de rust in gaat en alsnog 2-2 gelijk speelt, maar tegen dit Geinoord dat zeer afhankelijk is van lange ballen en een snelle en zeer behendige spits hadden de 3 punten erin gezeten, maar nu net spelen we niet onze beste wedstrijd.” Ik mag dit fanatisme wel en denk ook zeker dat er nog meer in deze groep zit, zeker als iedereen fit is. 

Man of The Match werd Robbin van den Berg. De linksachter wordt veelal geplaagd door blessures, maar kon nu de wedstrijd volmaken en is belangrijk voor het elftal. Niet alleen verdedigend, maar ook wanneer hij mee op komt. Nu is het wachten op de KNVB en het kabinet want wanneer er echt niet getraind mag worden na 17.00 uur lijkt het me dat het niet anders kan dan dat de winterstop 2 weken eerder van start gaat en de volgende wedstrijd pas op 22 januari in het nieuwe jaar gespeeld gaat worden… we gaan het afwachten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Latest news

MalleMolen Grand National experience uitverkocht

Het aftellen naar de National is begonnen. 15 april gaat het in de MalleMolen helemaal los tijdens een heerlijke...

CDW boekt belangrijke zege tegen CJVV

CDW wint de belangrijke thuiswedstrijd tegen CJVV met 2-1 door doelpunten van Gijs Klaassens en Kjeld van der Sanden....

SVL verliest wederom van Oranje Wit

Afgelopen zaterdag speelde SVL niet zijn al te beste thuiswedstrijd en verloor met 0-3 van Oranje Wit uit Dordrecht....

Super uitbetaling in de placepot

Liefhebbers van de paardenraces zitten al dagenlang te puzzelen op de racecards van Cheltenham deze week. Vandaag de slotdag...
- Advertisement -spot_img

Verkiezingsuitslag Wijk bij Duurstede

De uitslagen van de verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn bekend. Wijk bij Duurstede stemde als volgt: Provinciale StatenBBB 20,0%...

Liverpool ligt uit de Champions League

Real Madrid is in de Champions League ten koste van Liverpool doorgedrongen tot de kwartfinales.Na het spektakel...

Must read

MalleMolen Grand National experience uitverkocht

Het aftellen naar de National is begonnen. 15 april...

CDW boekt belangrijke zege tegen CJVV

CDW wint de belangrijke thuiswedstrijd tegen CJVV met 2-1...
- Advertisement -spot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you