Fantastisch Grand National feest

Fantastisch Grand National feest

Afgelopen 9 april was het wachten voorbij, na drie jaar geduld ging het eindelijk weer eens echt los tijdens de Grand National. De vele liefhebbers uit het hele land genoten in het nationale epicentrum van de “sport of Kings” van een geweldige koersdag vanuit Liverpool, Aintree.

De winst ging naar jockey Sam Waley-Cohen die de rug van Noble Yeats de 174ste editie van de Grand National op zijn naam schreef. De jockey reed op Aintree (nabij Liverpool) de laatste race uit zijn loopbaan en boekte daarin zijn grootste zege.

Noble Yeats behoorde zeker niet tot de favorieten: bij de bookmakers kreeg je voor elke pond er 50 voor terug. In het eerste deel van de race kwam de ruin niet in het stuk voor, maar dankzij een geweldige sprint werd de debutant de eerste 7-jarige winnaar sinds 1940.

De 39-jarige Waley-Cohen is eigenaar van een aantal tandartspraktijken en rijdt als amateur op Noble Yeats. Het paard is eigendom van zijn vader.

Leave a Reply

Your email address will not be published.