Rich Strike (80-1) verrassende winnaar van de Kentucky Derby

Home » Rich Strike (80-1) verrassende winnaar van de Kentucky Derby
gold and white cross figurine

Het was een van de grootste verrassingen in de geschiedenis van de Kentucky Derby.

Rich Strike getraind door Eric Reed werd op het laatste moment toegevoegd aan het deelnemersveld omdat Ethereal Road seconden voor de inschrijfdeadline terug getrokken werd van deelname. De in oktober voor “slechts” 30.000 dollar verkregen winnaar verraste vriend en vijand. Maar liefst 150.000 toeschouwers zagen Rich Strike de favoriet Epicenter verslaan. Het was voor beroepswedder Jim McIngvale een pijnlijke dag. Hij had een weddenschap van 1,5 miljoen afgesloten op de favoriet Epicenter. In de laatste meters bracht jockey Sonny Leon Rich Strike pas langs Epicenter. Er werd wederom geschiedenis geschreven!

Leave a Reply

Your email address will not be published.