Het verslag van Esmee

Het verslag van Esmee

Vorige week was mijn tweede ronde van de Ford Fiesta  Sprint cup race in Zolder. 

Vrijdagmiddag kwamen we aan op het circuit in Zolder. Op deze vrijdag had ik in de avond een private test met alle Fords. Deze training ging heel goed tot de laatste 3 minuten. Een andere Ford achter mij knalden frontaal mijn zijkant in toen ik ingestuurd was in de bocht. Deze rijder reed 5 meter achter mij zonder remmen dus hij gebruikte mijn auto om af te remmen. Dit ging met zo’n hoge snelheid dat mijn auto op 2 wielen werd geduwd. Dit ongeluk heeft mij zoveel schade gekost. Er was veel stuk mijn hele deur en mijn dorpel van de auto is helemaal naar binnen gekomen😢😢. De monteurs hebben super erg hun best gedaan om het snel op te lossen want de volgende 2 vrije trainingen en 1 kwalificatie op de zaterdag. Ze konden op het moment de schade van de dorpel niet repareren dus is er alleen een nieuwe deur in gegaan. 

Zaterdag had ik goed geslapen en ging positief de training in deze gingen niet vlekkenloos want er bleken meer problemen te zijn met de auto door de harde klap. De monteurs dachten dat het probleem was opgelost voor de kwalificatie maar dat was niet zo ik reed rond de 8ste plek totdat ik zelf 2 tracklimits  reed en al mijn snelle tijden werden afgepakt en die ronde waar ik de tracklimit reed helaas ook, door deze fout kwam ik op p17 terecht. 

Zondag racedag 🏎 deze dag was super warm en ik had er super veel zin in om mensen in te halen. Ik startte p17 ben naar p10 terug gereden maar helaas had ik nog steeds het probleem dat mijn Dashboard  steeds uit viel (dus de stroom in de auto viel uit) waardoor mijn stuur het niet deed. Ik was blij met het resultaat maar niet waar ik hoor te rijden. 

De tweede race moest ik weer p17 starten het probleem was gelukkig weg maar ik kwam niet verdere dan p10 helaas, een weekend waar ik veel punten heb laten liggen maar gelukkig had mijn tegenstander waarvoor ik stijd voor het kampioenschap 2 uitvallers dat betekend wel dat ik punten heb laten liggen maar niks verloren ben. Ik kijk heel erg uit om de 15-17 juli naar Spa te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.