donderdag, februari 9, 2023

Voorbeschouwing achtste Coppa Tonto

Zondag 28 augustus trappen om 11:00 uur de eerste twee teams af voor wat alweer de achtste editie is van de Coppa Tonto, het jaarlijks terugkerende zeven tegen zeven voetbaltoernooi georganiseerd door de MalleMolen en voor de MalleMolen.
De deelname aan het toernooi is namelijk enkel voor connecties en regelmatige bezoekers van de MalleMolen. De kracht van het toernooi zit hem in de gelijkwaardigheid van de deelnemende teams mede gecreëerd door een aantal regels: selectiespelers zijn uitgesloten van deelname en men mag maximaal vier actieve voetballers in het team hebben.
Gezelligheid en sportiviteit voeren de boventoon maar er wordt wel degelijk serieus gebald.
De eeuwige roem die de titel met zich meebrengt zorgt ervoor dat menigeen de mouwen serieus oprolt alvorens aan de aftrap te staan, cadeautjes worden er niet gegeven.
Wat mogen we dit jaar tijdens de Coppa verwachten?

In groep A met Atletico Malle, Inter Mallo, Viking United en nieuwkomer de Rinus Bastards is Inter Mallo favoriet in de groepsfase. Ondanks het verlies van een viertal basisspelers lijkt er voldoende kwaliteit in de groep te zitten om de halve finale zonder al te veel problemen te kunnen halen. Atletico Malle had dit jaar grote moeite om de selectie rond te krijgen. Toch in de laatste week voor het sluiten van de transfermarkt wist men toch een knappe groep bij elkaar te krijgen. Met maar liefst elf spelers moet het deze selectie ook lukken om wederom de halve finale te bereiken.
Viking Utd dacht dat ze hun laatste Coppa afgelopen jaar gespeeld hadden. De vreugde spatte er niet meer van af bij de tweevoudig winnaar maar Simeon Eversen wist het heilige vuur toch weer aan te wakkeren en het was snel beklonken; in no time wist men weer een team voor de dag te toveren. Men vist ook wel uit een aardig grote vijver, veel KV Viking spelers waren fervente bezoekers van de MalleMolen. Men mist wel de mannen met de grote voetbalkwaliteiten dit jaar maar wie weet kan de Viking Utd selectie die conditioneel sterk is dit jaar weer eens de halve finale bereiken.
Nieuwkomer binnen de Coppa is team de Rinus Bastards, het team hetgeen nu al een cult status heeft bestaat uit een bont gezelschap. Coach Rinus Versol lijkt er een meester in te zijn om alle neuzen de zelfde kant op te laten wijzen en de wijze waarop de ploeg zich de laatste weken in de media en in het cafe liet zien maakte ze populair bij menigeen. De gun factor is er zeker maar trekt de onervaren ploeg het ook om ook op dit podium te kunnen shinen.

Groep B De “poule des doods”

Groep B beloofd ontzettend spannend te worden, As Jager, Shakhtar Dorstless,
Hangover 96 en IWWS staan garant voor voetbal op hoog niveau.
AS Jager zag hun topspeler een transfer naar Bonaire maken maar naar verwachting hebben ze met wat interessante transfers dit verlies voldoende gecompenseerd. Neemt niet we dat AS Jager op de voorhand de zwakste in deze groep lijkt te zijn.
Shaktar Dorstless komt dit jaar maar met een enkel doel en dat is de winst in de Coppa.
Vorig jaar was de selectie niet breed genoeg en werd men in de halve finale eruit geknikkerd maar dit jaar op volle sterkte en gezien de leeftijden en de conditie van de spelers mogen we Shakhtar Dorstless dan ook wel als favoriet voor de titel noemen.
Neemt niet weg dat men zijn best moet doen, IWWS lijkt ieder jaar wat sterker voor de dag te komen, doelstelling van IWWS is de halve finale halen en bovenal een gezellige dag te hebben aldus coach Holwerda. Niet teveel de spotlights op de groep zal zijn insteek zijn want de selectie van IWWS is allesbehalve zwak.
Het team met zonder twijfel de meest originele naam is Hangover 96. Geboren uit een fusie van Tikkie Terug en Sign Actiavation en dus goed voor driemaal een Coppa Tonto overwinning.
Het team van speler coach Jim van Veen bestaat uit prima spelers die stuk voor stuk een knap voetbalverleden hebben. Qua leeftijd zal het conditioneel ook allemaal wel op orde zijn dus absoluut ook favoriet in groep B.

Als we dan een voorspelling moeten doen dan verwachten wij een halve finale met
Inter Mallo vs Hangover 96 en Atleti Malle vs Shaktar Dorstless.
Als finale verwachten we Hangover 96 vs Shaktar Dorstless en dat Shaktar Dorstless voor de tweede maal de Coppa naar zich toe zal trekken.

Het toernooi gaat gespeeld worden onder prachtige weersomstandigheden, op een hagelnieuwe grasmat. De teams zorgen voor een goed humeur, de arbitrage voor scherpte en CDW verzorgd met alle liefde dat toeschouwers, spelers & staf het aan niets zal ontbreken.

Lang leve de Coppa !

Latest

TV Uitwijk tennistrainer Paul Pastor haalt padel diploma binnen

Tennistrainer Paul Pastor heeft deze week zijn padel licentie...

Kraken Blond van brouwerij Stadshaven nu van het vat in de MalleMolen

Bestel dit lekker doordrinkbare bier van het vat in...

Esmee Kosterman gaat met Bas Koeten Racing voor Fiesta-titel

Voor het derde seizoen op rij zal er een...

Great White van het vat in de MalleMolen

Een traditioneel witbier met een prachtige uitstraling!Stadshaven Brouwerij Great...

Newsletter

spot_img

Don't miss

TV Uitwijk tennistrainer Paul Pastor haalt padel diploma binnen

Tennistrainer Paul Pastor heeft deze week zijn padel licentie...

Kraken Blond van brouwerij Stadshaven nu van het vat in de MalleMolen

Bestel dit lekker doordrinkbare bier van het vat in...

Esmee Kosterman gaat met Bas Koeten Racing voor Fiesta-titel

Voor het derde seizoen op rij zal er een...

Great White van het vat in de MalleMolen

Een traditioneel witbier met een prachtige uitstraling!Stadshaven Brouwerij Great...

Zeven goed bij de V75 levert €93.415,20 op.

Hieronder de uitslag van de V75 RaceNr.PaardRijderV%Voorlopige uitslagV75-17BOTTNAS IDOLSovik...

TV Uitwijk tennistrainer Paul Pastor haalt padel diploma binnen

Tennistrainer Paul Pastor heeft deze week zijn padel licentie gehaald en staat te popelen om padel lessen te gaan geven bij TV Uitwijk. Afgelopen...

Kraken Blond van brouwerij Stadshaven nu van het vat in de MalleMolen

Bestel dit lekker doordrinkbare bier van het vat in de MalleMolen en laat je gedachten varen. Voel de moutige omhelzing en proef de lichte,...

Esmee Kosterman gaat met Bas Koeten Racing voor Fiesta-titel

Voor het derde seizoen op rij zal er een ambitieuze dame aan de start van de Ford Fiesta Sprint Cup Nederland verschijnen. Esmee Kosterman...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in