Atletico Malle Wint de Coppa!

Atletico Malle Wint de Coppa!

Op de voorhand leek het al een ontzettend spannende Coppa te worden en met twee penalty series in de halve finale mogen we dan ook spreken van een zinderend schouwspel.
Waar Inter Mallo slechts 3 penalty’s nodig had om AS Jager (1-1) uit te schakelen werd de pot Atletico Malle vs Shaktar Dorstless (0-0) pas na de 13e penalty beslist.
De finale van de Coppa Tonto VIII bestond dus uit twee ploegen die elkaar in de groepsfase al tegen elkaar speelden en daar een gelijkspel noteerden, titelhouder Inter Mallo vs Atletico Malle.
Al snel werd duidelijk dat Atletico duidelijk beter in de wedstrijd zat dan de titelhouder.
Inter Mallo had regelmatig wat overtredingen nodig om de snelle omschakeling ongedaan te maken terwijl Atletico Malle zijn zaakjes in de finale prima op orde had.
De verdediging pareerde zonder problemen de plaagstootjes van Inter en tot echt grote kansen voor de goal van Atletico kwam het niet. Verdedigend bij Inter Mallo was het wel even wat minder en toen er nota bene twee man vrij stonden bij de tweede paal was het een koud kunstje voor Jöran Douma om de 1-0 binnen te schieten. Keeper Tim van Dijk die wederom een geweldig toernooi keepte was kansloos op het schot.
Inter Mallo moest op zoek naar de gelijkmaker maar het lukte niet om kansen te creëren. De energie leek bij menigeen nog te ontbreken om een opening in de sterke verdediging van Atletico te forceren hetgeen tot frustratie leidde bij menig Inter Mallo speler.
Nadat de uitblinker van Inter Mallo, Renzo van Rooijen een vrije trap werd onthouden en Atletico daar in de omschakeling dankbaar gebruik van maakte waarbij Joris Vermeer de definitieve nekslag toebracht voor Inter Mallo (2-0) raakte de pot overhit.
Arbiter Wijman ging mee in de mineur van sommige Inter spelers en verloor daarmee enigszins de controle over de wedstrijd en floot een tweetal minuten eerder af hetgeen een lichte smet op de finale gaf.
Neemt niet weg dat Atletico verdiend won en we een prachtige winnaar mogen bijschrijven op de toch al imposante lijst.
Na de wedstrijd genoot men op het CDW complex van nog heel wat gezellige zonnige uren waarbij natuurljk alle geweldige acties van een ieder nogmaals breed werden uitgemeten.
Om 17:30 uur vertrok men naar de MalleMolen voor de officiële uitreiking van de Coppa en waar het feest tot in de vroege uurtjes werd doorgezet! Lang leve Atletico Malle! Lang leve de Coppa Tonto!

Atletico Malle bestond uit: Joey Veldhuizen, Josris Vermeer, Haske van Veenendaal, Joost Meerbeek, Vera van der Vlugt, Tijn Douma, Mees Douma, Jöran Douma, Martin Hornstra en Michiel van de Weert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.