Voorbeschouwing L’arc de Triomphe

Home » Voorbeschouwing L’arc de Triomphe
people riding motorcycle on road

Het is de meest open Arc sinds jaren en na de loting blijft de voorkeur voor Westover (18) die afstand en bodemsoort al getrotseerd heeft en bovendien ijzersterk winnaar van de Ierse Derby was. De stal is in topvorm en samen met Onesto (17) vormt hij de basis voor de 5+. De laatste was zeer sterk tweede in de Ierse Champions Stake en heeft daarvoor over baan en afstand gewonnen. Hij heeft goed geloot en is een solide selectie. Luxembourg (20) heeft ook goed geloot en is winnaar van de Ierse Champion Stakes maar is onbewezen over deze afstand. Zijn connecties zijn ervan overtuigd dat hij de afstand aankan maar in mijn ogen is hij een zwakke favoriet in dit open nummer. Alpinista (14) heeft een prachtig rijtje staan maar dat is voornamelijk tegen zwakkere tegenstand en moet dus met een korrel zout genomen worden. Torquator Tasso (2) is gebaat bij een hoog tempo en een soepele ondergrond en zal op zijn wenken bedien worden. De loting is niet voordelig maar de jockey is een pluspunt. N was de pechvogel van de Franse Derby maar liep nog erg goed met een vierde plaats. Hij won daarna erg sterk en zal de langere afstand alleen maar op prijs stellen, een zeer interessante outsider.

Tips:
Plaats 1: Westover (18)
Plaats 2: Onesto (17)
Plaats 3: Luxembourg (20)
Plaats 4: Alpinista (14)
Plaats 5: Torquator Tasso (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.