DailyDocumentaire The Successor wint Award op Internationaal filmfestival in...

Documentaire The Successor wint Award op Internationaal filmfestival in Milaan

-

- Advertisment -spot_img

Milaan, 14 november 2022 – De succesvolle film- en documentairemaker Thom Verheul, die al meerdere internationale prijzen won, volgde Richard Westerink en zijn superpaard Etonnant gedurende twee jaar op de voet en maakte de documentaire ‘The Successor’. 

Verheul volgde Westerink (43) uit Apeldoorn en reisde met hem door heel Europa. De meest succesvolle dravertrainer uit Nederland maakt in Frankrijk – het grootste drafsport land ter wereld –furore met zijn toppaarden die al miljoenen aan prijzengeld wisten te winnen. De nu 8-jarige Etonnant is het grootste talent van zijn stal. Er staan miljoenen op het spel en Westerink en Etonnant beleven alle hoogte- en dieptepunten op en buiten de baan. De internationale rollercoaster waarin Westerink zich bevindt, leidde Verheul uiteindelijk via Parijs naar Stockholm. Daar wachtte in mei het Wereldkampioenschap sprint (Elitloppet). Etonnant stond in Zweden voor de onmogelijke opgave om in de voetsporen van zijn illustere vader (Timoko) te treden waarmee Westerink de wereldtitel in het verleden al tweemaal won.

Verheul wint prestigieuze prijs op internationaal filmfestival

De documentaire die ruim een uur duurt won op het 40th Milano International FICTS fest in de categorie Sport Movies & TV 2022, Great Champions, de prestigieuze award. Het was de finale van 20 festivals over de gehele wereld van de “World FICTS Challenge” World Championship of Television. Tijdens de ceremonie was het IOC-voorzitter Thomas Bach die via een videoverbinding de winnaars toesprak: “Sport en cultuur zijn ongelofelijk belangrijk om mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen. De fantastische films en documentaires over sport die hier vandaag een award in ontvangst mogen nemen dragen daar op een fantastische manier aan bij.”

v.l.n.r. Marthijs Roorda, Wouter Verheul, Thom Verheul, Paul Klomp, Richard Westerink

Initiatief

ZEturf, de internationale kansspelorganisatie gesteund door haar Zweedse partner ATG, en TROTR Media uit Joure, maakten de documentaire waarin Richard Westerink wordt gevolgd, financieel mogelijk. Westerink was zelf ook aanwezig in Milaan: “Ik ben erg trots dat ik heb mogen meewerken aan deze documentaire en daarmee de internationale drafsport bij een groter publiek onder de aandacht heb mogen brengen.”

Olgers & Verheul films, die de film geheel naar eigen inzicht kon maken, nam de Award samen met Westerink in ontvangst. “Het is een grote eer om deze prijs te mogen winnen. Ik heb Richard echt overal mogen volgen en een uniek beeld gekregen van de internationale drafsport. Ik wist van tevoren niet wat ik ervan kon verwachten maar de topsport die Westerink bedrijft, heeft me ongelofelijk gefascineerd,” zei Thom Verheul

Managing director Paul Klomp van ZEturf vond de award voor de ‘The Successor’ in Milaan meer dan verdiend: “Richard Westerink is een echte ambassadeur voor de internationale drafsport. Hij heeft op een ontwapende manier laten zien wat er allemaal bij komt kijken om in de absolute wereldtop te kunnen presteren.” Waar de film binnenkort is te zien is nog niet duidelijk, hierover zijn partijen nog met elkaar in gesprek.

Latest news

Gastenlijst Grand National 2023

Staat u er niet op maar heeft u wel een ticket aangeschaft? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op...

MAN CITY – LIVERPOOL LIVE

De topwedstrijd van de Engelse premier League kijkt u a.s. zaterdag live in de MalleMolen, om 13:00 uur hebben...

Etonnant uitgenodigd om wereldtitel te verdedigen in Stockholm

Het is dus alweer bijna een jaar geleden dat we Etonnant en Anthony Barrier op een niet te evenaren...

Vacature Barkeeper

Vind jij de MalleMolen echt een heel leuk cafe en ambieer je een carrière als barkeeper? Dan kunnen wij...
- Advertisement -spot_img

Heren 1 Fortissimo na zestien jaar weer kampioen!

Herenhandbal heeft bij HV Fortissimo een lange tijd stil gelegen. Waar vroeger 3 tot 5 heren teams waren, moet...

Een 200/1 winnaar in de MalleMolen

Het is altijd een discussie, moet je nu verstand hebben van de paarden of moet je gewoon mazzel hebben?...

Must read

Gastenlijst Grand National 2023

Staat u er niet op maar heeft u wel...

MAN CITY – LIVERPOOL LIVE

De topwedstrijd van de Engelse premier League kijkt u...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you